Gewoon leven is gewoon eten!

Klant ervaringen

Ik leef weer.

Dit briefje zegt alles over het begin van mijn afvaltijd. Ik sta mijn ramen te zemen op de galerij, het kost veel moeite en het doet pijn. Ik begin stevig te balen van mijn overgewicht. Komt mijn buurvrouw naar buiten, en hoort mij steunen en kreunen. Ik zeg tegen haar dat ik nodig moet afvallen. Ga dan met mij mee naar Tini, dat is een gewichtsconsulente en die kan je helpen. Oeps, dacht ik. Dat is wel snel. Ik bel wel een keer.

Ik heb wat heen en weer gelopen, en ja, toch gaan bellen. Ik kon diezelfde avond al komen! Ik kreeg informatie en ging de volgende dag direct aan de slag.

Tini vertelde me dat ik te weinig at. ‘ja’ dacht ik; ‘dat zal wel, maar daar geloof ik niet in’! Ik heb de boekjes doorgelezen, en ik dacht; ‘Als ik dit allemaal moet eten, dan gaat het hem zeker niet worden. En daarnaast ook nog 600 kcal zakgeld om op te snoepen.

Maar tot mijn verbazing begon ik wel af te vallen, ondanks dat ik nog niet eens alle hoeveelheden kon opeten. Het begin was er! Het eten ging steeds beter, en ik begon recepten uit te proberen, en zelf nieuwe te verzinnen, dat was erg leuk. Veel kleur en variatie van groenten en fruit, en iedere dag wat anders eten. De boterhammen gezellig aankleden, dan is het wel vol te houden.

Fietsen, lopen, 2x per dag 15 minuten sporten, gewrichten die veel minder pijn gaan doen. Ik had niet verwacht dat dit ooit nog zou gebeuren.

De kilo’s gaan eraf, en inmiddels ben ik na 11 maanden wel 21.2 kg afgevallen. Dus ik kan het wel, en het werkt!!!!!!!!!!!

Dit heb ik geschreven toen ik het even niet zag zitten, maar het bewijs ben ik zelf. Steeds minder vaak denk ik: ‘Ik hoef niet te eten’. Nu denk ik; ‘lekker eten’! en; ‘wat ga ik maken’?

Wat een heerlijk positief gevoel, ja ja, ik leef weer.

Tini bedankt voor je steun en stimulatie.

Ik moest meer gaan eten !!!

Ik kreeg van Tini de vraag of ik mijn verhaal op papier wilde zetten. Ja waar begin ik, als tiener had ik al last van overgewicht. Mijn moeder overleed toen ik 13 jaar was waardoor ik dus veel alleen thuis was en alles maar kon eten wat ik wilde. Wel elke keer aan diëten begonnen en afgevallen maar ook weer net zo hard aankomen. Voor mijn trouwen wel goed afgevallen en redelijk slank de trouwjurk in. Daarna weer gegroeid en bij elke kind 10 kilo blijven hangen (dat zijn er 3 dus zo’n 30 kilo zwaarder) Uiteindelijk woog ik 108kg (durf ik nu met trots te vertellen). In 2009/2010 begonnen met lijnen (Sonja Bakker) wat zo’n 20kg in de min opleverde maar toen stopte het en werd ik weer gefrustreerd en via via kwam ik bij Tini in Sliedrecht. (19-08-2010) Daar kreeg ik zo leuk nieuws…….. Ik moest meer gaan eten!!!! Nou, dacht ik, dat zal mij benieuwen, maar zogezegd, zo gedaan, de kilo’s vlogen er weer vanaf, en er zijn nog zo’n 15 kilo afgegaan. Na een periode van 2 jaar, inmiddels zo’n 35 kilo eraf, en tikte ik de 73 kilo aan.(29-02-2011) Dit voelde zo enorm goed, dat ik dit nooit meer wilde, en er alles aan deed om het zo te houden. Ik was gestopt, want ja, je bent bij de finish hè, dus klaar, dacht ik, maar nee, toch weer aankomen tot 85kg en weer aan de slag (23-06-2014)tot 76,5kg (21-03-2016) Waarom ik toen weer gestopt ben weet ik niet, maar het was niet zo slim, want de kilo’s vlogen er weer aan dus er moest echt weer iets gebeuren.

Maar helaas was Tini weg uit Sliedrecht, dus wat nu? Maar na een tijdje hoorde ik dat ze toch weer groepen in Sliedrecht was begonnen dus toch maar weer Tini geappt (haar nummer gaat niet uit mijn telefoon) Ze was blij dat ik weer kwam, maar helaas weer aan gekomen tot 86kg……(23-06-2014) Dus weer dapper aan de slag, en weer een heerlijke stok achter de deur, en een super leuke en gemotiveerde groep om me heen, gaat het weer super en nu nog een paar kilo en ben ik weer op gewicht. Nu ga ik dus nooit meer weg bij Tini, ik sport 3x in de week en voel me super goed. Ik probeer elke dag een feestje te maken van al mijn maaltijden en geniet van mijn man, kinderen en inmiddels een kleinzoon. Het aller belangrijkste van dit hele traject is dat ik nu gezond ben en energie heb om alles te doen en het leven zoveel leuker is als je letterlijk goed in je vel zit. Ik had dit nooit gedaan zonder de enorme steun van Tini, en alle lieve mensen om mij heen van de groep (wat inmiddels ook vrienden van je zijn)

Er is maar 1 gevaar…. dat je dan nooit meer wilt stoppen.

Als ik alleen voor het verliezen van kilo’s bij Tini het Gewoon Eten Dieet zou volgen, zou ik twee jaar geleden al zijn afgehaakt. Toen was ik dankzij haar adviezen en mijn eigen eetgedrag meer dan 10 kg afgevallen. Wat zat ik lekker in mijn vel!

Die kilo’s zitten er inmiddels weer aan. Door best fikse medische problemen stagneerde het afvallen plotseling. Ik deed mijn berebest, maar viel niet meer af. Ik kon wel janken als ik het cijfer op de weegschaal zag en werd er soms echt moedeloos van.

“Als je niet voor het afvallen gaat, waarom ga je dan drie jaar door met de groep van het Gewoon Eten?” Zou je je af kunnen vragen. Omdat ik geniet, en leer van de groepsdynamiek. Omdat ik wekelijks toch gefocust blijf op gezond eten, inspiratie opdoe, inzichten krijg in hoe ik qua kilo’s en motivatie in elkaar zit, maar ook qua karakter. Bovendien krijgen we vaak lekkere recepten mee naar huis.

Mijn streefgewicht lijkt een ideaal dat ik nu niet kan halen. Maar ik kan wel ideaal voor mezelf blijven zorgen. Mezelf voeden in plaats van vullen. Mijn lijf liefhebben door gewoon goed te eten in plaats van mijn lichaam af te kraken. Vallen en opstaan en vooral, elkaar ook helpen opkrabbelen. Ik ga volharden tot mijn lichaam op een mooie dag mee gaat werken en de onsjes, pondjes of kilo’s afschudt.

Dit is de kracht voor mij: Bij Tini lachen we wat af. Ze heeft altijd tips en heeft i.v.m. mijn maagproblematiek zelfs een speciale voedingstabel voor me gemaakt. Door dik en dun dus. Ik kan het iedereen aanraden om bij Tini in de leer te gaan. Er is maar 1 gevaar…. dat je dan nooit meer wilt stoppen, omdat het behalve nuttig ook gewoon leuk is.

De kilo’s vlogen eraf!

Augustus 2017 kwam ik voor een oorontsteking bij de huisarts. Na een recept daarvoor gekregen te hebben, kreeg ik ook een dringend verzoek eens naar mijn gewicht te gaan kijken. Hetzelfde verzoek kreeg ik ook van mijn werkgever. Bij de huisarts kreeg ik een papiertje mee van Tini. Neem eens contact op en ga eens kijken wat zij kan. Zo gezegd, zo gedaan.

Ik ging naar Tini, vooral met een idee in mijn hoofd; Ik hoor, en zie, wel wat het is, en hoe het werkt.

Ja, dan gaan we maar beginnen. En wat gebeurde er? De kilo’s vlogen er af! Nu, bijna 2 jaar verder ben ik 57 kilo kwijt. Het werkt dus echt! Maar je moet er zelf wel achterstaan en opletten wat je eet.

Met dank aan Tini en de groep is het gelukt.

Ik ben niet meer moe , en nu niet meer verdrietig als ik in de spiegel kijk, en eet ik niet meer mijn eenzaamheid weg.

Blij dat ik na mijn schoonzus, en een mentaal proces voor af de stap heb genomen om te veranderen. En hulp en steun te zoeken bij het gewoon eten. Sinds 1 september 2014 ben ik niet meer moe , en nu niet meer verdrietig als ik in de spiegel kijk, en eet ik niet meer min eenzaamheid weg.
Eet ik gezond en leef gezond zonder drastisch veranderingen in mijn leven .
Het gaat om de eerste stap als je hier heen gaat moet je het voor je zelf doen voor niemand anders geen doel zetten van kilo’s maar kiezen voor je zelf en een beter leven en dan vol houden ook als het in het begin moeilijk gaat je hebt altijd meer positieve dan negatieve momenten .Hou vol ook kan de weg lang zijn maar kies voor je zelf.
Ik ga jullie niet vertellen hoeveel ik afgevallen ben dat vind ik niet belangrijk het getal het gaat om hoe je je voelt.
Maar ik ben 23 procent van mijn totale lichaamsgewicht kwijt geraakt .

Een haalbare manier.

De begeleiding is persoonlijk en doelgericht. Je eet- en beweegpatroon word geanalyseerd. Daarna wordt samen met jou gezocht naar een haalbare manier om dit te veranderen waar nodig. Zo zorgde het bij mij voor bewustwording. Waardoor ik ontdekte waarom ik het toch zo lastig vond om van die chips af te blijven. Ik ben erg blij met mijn nieuwe leefwijze en zit goed in mijn vel. Dat laatste is toch waar het allemaal om draait.

Na jarenlang obsessief nadenken leerde ik in slechts 4 sessies dat ik goed ben zoals ik ben.

Na jaren obsessief nadenken over hoe ik zou moeten eten om niet (weer) zwaarder te worden en mezelf te dwingen niet meer te eten dat wat ik dacht dat goed voor me was, wilde ik “gewoon” kunnen eten. En dan vooral ook kunnen genieten. Ik sportte regelmatig en had besloten ook te beginnen met krachttraining. Dat leek een mooie aanvulling. Ik merkte al snel dat mijn lichaam, dat weliswaar in vorm was, lang moe bleef en mijn spieren snel verkrampten. Ik had vaak honger, maar meer eten? Dat nooit. Stel dat ik weer zwaarder zou worden, of erger nog, vetter? Maar er moest iets veranderen.
In slechts 4 sessies bij een gewoonetendieetconsulent leerde ik een hele belangrijke les: ik ben goed zoals ik ben, welk gewicht (of welke vorm) ik nu of in de toekomst ook heb. En dus, gun ik mezelf ook het goede: gezond en gevarieerd eten en drinken, maar bovenal tijd en bewustzijn. Tijd om boodschappen te doen, tijd om een smaakvolle maaltijd te bereiden, tijd om te genieten. Ik ontzeg mezelf niets meer en ik geniet van elke maaltijd. Ik sport nog regelmatig maar heb ook daar een betere balans in gevonden.
En ik snoep als ik daar zin in heb, zonder enig schuldgevoel… Heerlijk! En ik ben nog nooit zo “in shape” geweest als nu!

Mijn gewicht blijft dalen.

Het gaat goed met mijn gewooneten dieet :) . Ben wat meer aan het variëren met het eten; probeer dagelijks te bewegen en mijn gewicht blijft dalen gelukkig dus helemaal happy.

Ik hoop dat mijn ervaringsverhaal mensen gaat helpen om meer te durven eten.

Bij deze mijn ervaringsverhaal. Ik hoop dat dit mensen gaat helpen om meer te durven eten, reëel naar een lichaamsmeting te kijken en tevreden te zijn met hun lichaam.

Ik ben al mijn hele leven een sporter (wedstrijdzwemmer) en sinds een aantal jaar een hele fanatieke: ik train minstens 7/8u per week.
Nu zullen veel mensen denken dat daar automatisch een enorm slank afgetraind lichaam bij hoort, maar dit is niet helemaal waar. Ik heb een atletisch lichaam en heb een normaal slank postuur, maar hier zit echt wel wat vet op ook en dat is helemaal niet erg. Tenminste, dit vind ik nu. Vroeger was dit anders.
Toen ik heel jong in de puberteit kwam en veel eerder dan mijn vriendinnen vormen begon te krijgen raakte ik bewust van mijn lichaam en alles wat groter en ronder was dan bij de rest. Toen de rest ook in de puberteit kwam en allen gezegend bleken met een modellenlichaam werd dit niet beter.
Pas toen ik ging studeren kwam ik van het idee dat ik te vol was af omdat ik zelf toen controle kreeg over alles wat ik at en hoe ik met mijn lichaam omging omdat ik op mezelf ging wonen. Daarnaast werd ik volwassener en werd rationeel met mijn lichaam om gaan een stuk makkelijker. In het begin sportte ik gemiddelde uren, net zoals iedereen die actief is binnen een sport: 2/3u per week.
Op een gegeven moment besloot ik dat ik klaar was met middelmatigheid en ben ik er vol voor gegaan. Dit resulteerde in ongeveer een verdriedubbeling van mijn trainingsuren per week. Mijn lichaam bouwde snel spieren op en ik werd sterker en beter. Wat me opviel was dat ik wel slanker werd, maar dat dit nog niet half zo snel ging als dat ik had gewild. Niet omdat ik per se dunner wilde zijn omdat ik het mooi vond, maar vanwege stroomlijn in het water en snelheid wilde ik strakker worden.
Ik besloot minder te gaan eten: 1600 Kcal per dag en weinig koolhydraten. Ik had geen idee waar ik mee bezig was en wist bijzonder weinig over goede voeding. Voor mij betekende minder eten, minder vet, meer snelheid. Ik had het zo mis! Mijn prestaties gingen enorm achteruit, ik had geen energie om te pieken op wedstrijden, was erg vaak ziek en ik werd nog voller ook. Ik had geen idee wat er aan de hand was en begon mijn motivatie voor het zwemmen te verliezen.
Na ruim een halfjaar besloot ik een lichaamsmeting te laten doen, waarbij de status van je lichaam gemeten wordt: gewicht, spiermassapercentage, vetpercentage, lichaamsverhoudingen, vochtbalans etc. Hierbij kreeg ik een enorme klap: Ik was zwaarder dan ooit en mijn BMI was te hoog.
In tranen ben ik toen bij Anja de Waal van het Gewoonetendieet beland, die op dat moment als voedingsconsulente bij de meting aanwezig was. Zij heeft me toen verzekerd dat ik zeker weten niet te dik was (“Kijk eens naar die spieren joh!”) en besloot me te helpen met het feit dat ik zo van streek raakte van een paar cijfers.
Bij het eerste consult keken we naar mijn geschiedenis betreft mijn idee van gewicht en het belang dat ik daaraan hechtte en vervolgens naar mijn eetpatroon. Hier kwam de aap uit de mouw: ik at maximaal 1600 Kcal per dag, terwijl mijn lichaam er al minstens 2100 nodig had om überhaupt te kunnen functioneren en 3000 Kcal om al mijn lichaamsbeweging te dekken. Ik at dus maar de helft hiervan. Anja wist me te vertellen dat dit betekende dat ik permanent op “spaarstand” stond en daardoor energie in de vorm van vet opsloeg in plaats van het te gebruiken. Dit verklaarde waarom ik in plaats van slanker, voller werd en geen energie had om te presteren. Daarbij brak ik mijn spieren af, waardoor mijn kracht ook af nam. Mijn weerstand had ook erg veel te lijden onder dit gebrek aan voeding. Ik had geen idee dat dit mijn situatie was en ben zo geschrokken dat ik er direct aan ben gaan werken.
Met veel moeite, omdat mijn eetpatroon er goed in was gesleten, ben ik ongeveer 2300 Kcal per dag gaan eten en zorgde dat dit nooit minder was. Na twee maanden al was ik een ander mens: ik zwem nu harder dan ooit te voren, heb bergen energie, wordt nog steeds slanker en zit erg goed in mijn vel.
Meer eten betekend dus niet per definitie meer kilo’s en weinig eten niet per definitie minder. Genoeg eten is voor mij onmisbaar gebleken en ik heb mijn doel er mee bereikt: afvallen, een betere sportprestatie en een grote tevredenheid over mijn lichaam.

Ik heb geleerd dat je op een gewicht kan komen dat bij je past. Je BMI zegt hier niks over.

Hallo iedereen,
Ik ben een meid van 22 jaar, woonachtig in Nijmegen. Vorig jaar oktober ben ik begonnen met afvallen. Ik woog 83 kilo en ik ben 1,63 cm. De eerste 10 kilo is zelfstandig gelukt hiervoor had ik veel motivatie. Klinkt misschien heel logisch maar door minder eten en vooral veel te sporten. Mijn doel was om 65 kilo te gaan wegen, maar op 73 kilo bleef ik hangen. Mijn motivatie was niet meer zo hoog. Daarom heb ik contact opgenomen met Anja de Waal van het gewoonetendieet. Ik heb door het gewoonetendieet meer inzicht gekregen in mijn voedingspatroon. We hebben samen doorgenomen wat ik eet op een dag, Anja heeft advies gegeven in wat ik kan aanpassen. Het vele sporten zoals in het begin (6x per week) dat houd ik niet vol. Met het gewoonetendieet heb ik de balans gevonden in het aantal keren sporten per week, daarnaast heb ik geleerd dat je op een gewicht kan komen wat bij je past: je BMI zegt hier niks over. Dus niks aantrekken van die weegschaal! Het is voor mij belangrijk geweest om bij de laatste kilo's ondersteund te worden en een juist patroon te vinden zodat ik dit gewicht aanhoud. Anja heeft mij hier op een fijne manier mee geholpen.
Iedereen die dit leest en hier ook mee bezig is of bezig gaat: ik weet zeker dat het lukt als je maar gemotiveerd bent.
Anja bedankt!!

Terug naar: Voor klanten Sitemap Contact